WATER expositie DAPh op reis

WATER, de nieuwe expositie van DAPh, was eind april op Architect@Work in Kortrijk voor het eerst te zien. De expositie bestaat uit veel nieuw werk dat speciaal voor deze expositie is gemaakt. De serie bestaat uit 12 bijzondere beelden uit binnen- en buitenland. Van een zwembad in Tenerife tot de haven van Malmö, van een watervilla in Middelburg tot een luxe hotel in Dubai.

Water, een rijke inspiratiebron voor architecten
Het thema, Water, is een bijzondere, na eerdere thema’s als klei, beton en hout. Water is nauwelijks geschikt als bouwmateriaal. Wel is het een rijke inspiratiebron voor veel architecten. Van vloeiende lijnen tot de zeilen van een schip, elementen van water zijn in veel gebouwen terug te vinden. Bouwen aan of op het water stelt ook bijzondere eisen aan de constructie en het gebruik. Sommige bouwwerken worden speciaal ontworpen om golfslag of stijging van de waterspiegel te weerstaan, voor andere is het slechts een bijkomende ontwerpeis. Het creëren van ruimte voor publiek- of privégebruik is op het water ook een heel andere opgave dan op het land. Al deze aspecten worden vertaald in uiteenlopende ontwerpen en op bijzondere wijze in beeld gebracht op de nieuwe DAPh expositie WATER.

Water expositie DAPh

Water expositie DAPh

Water expositie DAPh

Water expositie DAPh

Water expositie DAPh

Water expositie DAPh

Water expositie DAPh

Water expositie DAPh

Water expositie DAPh

Water expositie DAPh

Water expositie DAPh

WATER expositie DAPh

Aan de expositie nemen deel: Imre Csany, Katja Effting, Jan Paul Mioulet, Henny Raaijmakers en Thea van den Heuvel. Na het debuut in Kortrijk zal de expositie met Architect@Work gaan rondreizen langs andere locaties als Rotterdam, Luik, Berlijn, Düsseldorf en Londen.


Bekijk de activiteiten van Dutch Architectural Photographers (DAPh) – architectuurfotografie – interieurfotografie – exterieurfotografie – productfotografie – time lapse films – presentaties – tentoonstellingen en exposities – conceptontwikkeling – kunstprojecten.

Leden van DAPh zijn Imre Csány, Katja Effting, Thea van den Heuvel, Jan Paul Mioulet, Hennie Raaymakers, Henk Schuurmans (ere-lid).


Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.