Vanaf 2012 is op zeven vaste standpunten in het gebied van Ruimte voor de Waal de verandering in het landschap fotografisch vastgelegd met roundshotcamera’s op hoogtestatieven. In 2016 volgt meer filmmateriaal. Landschapsfotografie in opdracht van Rijkswaterstaat, i-Lent (Dura Vermeer, Ploegam, K3) en de gemeente Nijmegen voor het langlopende project Ruimte voor de Waal, onderdeel van Ruimte voor de Rivier. Er is veel behoefte aan documentatie van deze grootschalige ruimtelijke ingreep en we leggen dit van begin tot einde vast. Een bijzondere vorm van fotografie met 360 graden roundshots op hoogtestatieven op zeven vaste standpunten in het projectgebied. Centraal staat ’het veranderende landschap’. Eerdere ervaringen met projecten van deze omvang deden we op met stadsbrug De Oversteek, WBC Apeldoorn Rijksgebouwendienst en andere.
De landschapsfotografie laat alle stappen zien van deze spectaculaire ingreep ten behoeve van het project Ruimte voor de Waal, gedurende de periode 2012-2016. Ruimte voor de Waal is één van de ‘big five’-maatregelen om overstromingen te voorkomen door het veranderende klimaat en vormt het grootste onderdeel van het programma Ruimte voor de Rivier. Een dijkteruglegging van 350 meter landinwaarts, het aanleggen van de nevengeul, de vorming van een langgerekt stadseiland in de Waal, een kade, drie bruggen…
De gemeente Nijmegen heeft in 2011 de International Water Award gewonnen voor dit project. Het is een grote ruimtelijke ingreep die we met deze time lapse film in beeld brengen. Landschapsfotografie als onderdeel van onze specialisatie architectuurfotografie.
Bekijk de activiteiten van Dutch Architectural Photographers (DAPh) – architectuurfotografie – interieurfotografie – exterieurfotografie – productfotografie – time lapse films – presentaties – tentoonstellingen en exposities – conceptontwikkeling – kunstprojecten.
Leden van DAPh Imre Csány, Katja Effting, Thea van den Heuvel, Jan Paul Mioulet, Hennie Raaymakers, Henk Schuurmans (ere-lid).
Leave a Reply