Stadsbrug De Oversteek in Nijmegen winnaar Staalbouwprijs 2014

Winnaar Staalbouwprijs 2014 stadsbrug De Oversteek NijmegenStadsbrug De Oversteek in Nijmegen wint de Staalbouwprijs 2014. Uit 22 inzendingen koos de jury voor de brug die het noorden en zuiden van de stad verbindt. Nijmegen was tot de opening van De Oversteek de enige stad in Nederland die slechts één brug voor het autoverkeer binnen de stadsgrenzen had. De bouw van deze brug is vastgelegd in foto’s en een time lapse film door architectuurfotograaf Thea van den Heuvel van DAPh.

Uit deze vier genomineerde inzendingen voor de Staalbouwprijs 2014 koos de jury de winnaar

  • Fiets- en voetgangersbrug Melkwegbrug, Purmerend (Next Architects)
  • Mobiele voetgangersbrug Eventbridge, locatie-ongebonden (Movares Nederland)
  • Uitbreiding sluizencomplex Panamakanaal (Iv-Groep e.a.)
  • Verkeersbrug De Oversteek, Nijmegen (Laurent Ney en Chris Poulissen, foto: DAPh/Thea van den Heuvel)

Over stadsbrug De Oversteek
Stadsbrug ‘De Oversteek’ verbindt Nijmegen-West met het nieuwe gebied ‘de Waalsprong’. ‘De Oversteek’ zorgt voor betere bereikbaarheid van de stad en betere spreiding van het verkeer. De totale lengte is 1.195 m inclusief aanbruggen, en de breedte varieert van 25 tot ±32,5 m. De ambities van de Gemeente Nijmegen zijn vertaald in vier ontwerpcriteria.
1. Contextuele inbedding: integraal deel uitmaken van het rivierlandschap en goed zichtbaar en beleefbaar zijn, zowel vanaf de oevers als vanaf de stadsbrug.
2. Samenhang in het bestaande en toekomstige beeld van Nijmegen met de dijkverlegging en alle ruimtelijke ontwikkelingen rondom de Waal.
3. Een kunstwerk van hedendaagse techniek en vormgeving in één gebaar.
4. Aandacht voor de gebruiks- en belevingswaarde: een verblijfsbrug, zowel bovendeks als op maaiveldniveau, met een aangename onderwereld.

Get the picture, tentoonstelling en expositie van architectuurfotografie van DAPh tijdens de Nationale Staalbouwdag 2014

Archtitectuurfotografie DAPh Nationale Staalbouwprijs 2014

TvdH20141002-149-DAPh

TvdH20141002-299-DAPh


Bekijk de activiteiten van Dutch Architectural Photographers (DAPh) – architectuurfotografie – interieurfotografie – exterieurfotografie – productfotografie – time lapse films – presentaties – tentoonstellingen en exposities – conceptontwikkeling – kunstprojecten.

Leden van DAPh zijn Jacomien Boonstra, Imre Csány, Thea van den Heuvel, Jan Paul Mioulet, Hennie Raaymakers, Henk Schuurmans.


Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.