Inspirerende architectuurfotografie – gerechtsgebouw De Hazelaar in Hasselt

Gerechtsgebouw De Hazelaar Hasselt. Architectuurfotografie: DAPh/Hennie Raaymakers

Gerechtsgebouw De Hazelaar Hasselt. Architectuurfotografie: DAPh/Hennie Raaymakers

Het nieuwe gerechtsgebouw van Hasselt in Belgisch Limburg is geïnspireerd op de hazelaar. De hazelaar is een boom waaronder in vroegere tijden recht werd gesproken. De hazelaar komt ook voor op het wapenschild van Hasselt.

De gevel bestaat uit twee lagen waarvan de buitenste van hout is, opgevuld met glas en op sommige plaatsen zijn de geperforeerde metalen platen geplaatst. Het gebouw is ontworpen door Architectengroep TWINS (Jurgen Mayer-a2o-Lens). Architectuurfotograaf Hennie Raaymakers van DAPh bracht het gerechtsgebouw in beeld.

Gratis bezoek aan Gevel en MaterialXperience

Van 22 tot en met 24 januari 2014 exposeren de architectuurfotografen van DAPh in de centrale ontvangsthal tijdens de vakbeurzen Gevel en MaterialXperience in Ahoy Rotterdam. De tentoonstelling laat het belang zien van de keuze van het materiaal bij het ontwerp van het gevelbeeld. De gevel van een gebouw is immers beeldbepalend voor de aanblik van het exterieur.

Voor DAPh is de tentoonstelling tijdens de beurzen Gevel en MaterialXperience de grootste ooit, waar we met recht trots op zijn. En vanzelfsprekend worden alle relaties uitgenodigd. Dit zal het ook een gelegenheid zijn om kennis te maken met nieuwe contacten.

Ontmoet ons in Ahoy
Als u contact met ons opneemt, zorgen wij voor toezending van gratis toegangsbewijzen en ontmoeten wij elkaar op onze expositie tijdens Gevel en MaterialXperience in Ahoy Rotterdam.

U kunt zich ook rechtstreeks wenden tot de organisatie van de beide beurzen voor gratis toegangskaarten.


Bekijk de activiteiten van Dutch Architectural Photographers (DAPh) – architectuurfotografie – interieurfotografie – exterieurfotografie – productfotografie – time lapse films – presentaties – tentoonstellingen en exposities – conceptontwikkeling – kunstprojecten.

Leden van DAPh zijn Jacomien Boonstra, Imre Csány, Thea van den Heuvel, Jan Paul Mioulet, Hennie Raaymakers, Henk Schuurmans.


reageren is niet mogelijk.