Doornroosje – de ziel is meeverhuisd | Fotoboek DAPh/Thea van den Heuvel

Doornroosje fotoboek van Thea van den Heuvel DAPhOp zoek naar de ziel van het vernieuwde Doornroosje. Het Nijmeegse poppodium heeft een nieuw onderkomen gekregen. Architectuurfotografe Thea van den Heuvel heeft het gebouw van onder naar boven, van binnen naar buiten doorkruist. Haar foto’s zijn terug te vinden in het fotoboek ‘Doornroosje – de ziel is meeverhuisd’.

Hoe omschrijft u zichzelf als fotograaf?
“Ik ben architectuurfotograaf, met een duidelijke link naar de infrastructuur en kunst. Ik heb een open mind voor nieuwe innovatieve technieken en kijk hoe ik opdrachten ook anders aan kan pakken. Ik zoek naar raakvlakken met onder andere film, kijk naar mogelijkheden op het gebied van bijvoorbeeld Time Lapse, virtual tours, hoogtestatieven…”

Wat is uw passie?
“Op zoek gaan naar dat ene beeld, dat je even doet stilstaan. De foto die in één oogopslag het hele verhaal vertelt.”

Kunt u iets vertellen over uw werkwijze?
“De samenwerking met de opdrachtgever is belangrijk voor me. Ik vraag de opdrachtgever heel duidelijk aan te geven waar het hem/haar om gaat en waar de foto’s voor gebruikt gaan worden. Een oor voor opdrachtgevers, echt luisteren naar wat deze te vertellen heeft. Daarbij kies ik niet standaard voor fotografie, soms past film beter. Zo heb ik laatst een kort filmpje gemaakt voor een architectenbureau. Zij hadden een regenbooggordijn gemaakt voor in een raadszaal. De kleuren zie je pas als het gordijn open en dicht gaat. Daar hebben we een klein filmpje van gemaakt, gefilmd bij dag- en avondlicht.”

  • Lees het gehele interview door Naomi Heidinga op de site van het vakblad Pf.
  • Lees ook een interview van Laura Cuijpers met Thea van den Heuvel op de site van Nijmegen Cultuurstad.

Doornroosje, de ziel is meeverhuisd.

Doornroosje fotoboek Thea van den Heuvel DAPh

Doornroosje fotoboek Thea van den Heuvel DAPh

Doornroosje fotoboek Thea van den Heuvel DAPh


Bekijk de activiteiten van Dutch Architectural Photographers (DAPh) – architectuurfotografie – interieurfotografie – exterieurfotografie – productfotografie – time lapse films – presentaties – tentoonstellingen en exposities – conceptontwikkeling – kunstprojecten.

Leden van DAPh Imre Csány, Katja Effting, Thea van den Heuvel, Jan Paul Mioulet, Hennie Raaymakers, Henk Schuurmans (ere-lid).


Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.