DAPh architectuurfotograaf Imre Csány over Gereformeerde Kerk Zwolle Noord

DAPh architectuurfotograaf Imre Csány vertelt over de fotografie van de uitbreiding van de Gereformeerde Kerk Zwolle Noord. “In opdracht van Het Architectenhuis heb ik zo goed mogelijk de transparantie van deze aangebouwde vleugel weergegeven. Ik heb op esthetisch wijze laten zien dat twee verschillende bouwstijlen corresponderen. De bestaande kerk en de nieuwe uitbreiding lijken twee gebouwen te zijn, maar ze vormen toch een geheel. Dit is niet vreemd in de christelijke gedachte, dat past hier ook wel.”

Met toegepaste elementen laat de architect het licht stralen. Overdag vanuit buiten naar binnen en ‘s avonds andersom. “Zo streven wij ook als mensheid om, met het in ons hart aangestoken vuur, de wereld te verlichten. Naar mijn idee staat deze symbolisch benadering voor de ziel van dit ontwerp. En dit heb ik met deze architectuurfotografie goed weergegeven, zegt de opdrachtgever.”

CSI140203_0594

CSI140203_0585

CSI140203_0524


Bekijk de activiteiten van Dutch Architectural Photographers (DAPh) – architectuurfotografie – interieurfotografie – exterieurfotografie – productfotografie – time lapse films – presentaties – tentoonstellingen en exposities – conceptontwikkeling – kunstprojecten.

Leden van DAPh zijn Jacomien Boonstra, Imre Csány, Thea van den Heuvel, Jan Paul Mioulet, Hennie Raaymakers, Henk Schuurmans.


reageren is niet mogelijk.