Constructie in Architectuur – foto-expositie Hanzehogeschool Groningen

De Hanzehogeschool Groningen vroeg DAPh een foto-expositie samen te stellen rond het thema Constructie in Architectuur. Het doel van deze expositie is studenten bouwkunde en civiele techniek te prikkelen en ze te laten zien wat je met je studie kunt realiseren.

Jacomien Boonstra 130205 Brug_U7B4868
Burgemeester Letscherbrug – ecobrug, Tilburg, architect Queeste architecten, architectuurfotografie: DAPh/Henk Schuurmans.

Uit het artikel van Maartje Henket op Cobouw.nl

Kunst ter inspiratie jonge techneuten

Fotografencollectief DAPh (Dutch Architectural Photographers) heeft binnenkort een bijzondere expositie. Met vijftien werken rond het thema ‘Constructie in Architectuur’ gaat het collectief de studenten van de Academie voor Architectuur, Bouwkunde en Civiele Techniek van de Hanzehogeschool Groningen inspireren en motiveren voor ‘het prachtige vak’ van architectuur, constructie en bouwen.

Docent constructief ontwerpen Jelle Pama: “Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen niet alleen de technische kant van het vak leren, maar dat ze ook oog krijgen voor de schoonheid van architectuur en constructie. Want een constructeur moet kunnen rekenen, maar die berekening dient alleen maar om aan te tonen dat wat hij heeft bedacht klopt. En om iets goeds te kunnen bedenken, moet hij eerst leren kijken.”

Toen Pama enkele weken geleden tegen het fotowerk van DAPh aanliep, was het het idee voor een foto-expositie in de gangen van het schoolgebouw dan ook al snel geboren. In overleg met de fotografen is een selectie gemaakt van vijftien beelden die de bouw laten zien in al haar facetten: de verschillende bouwmaterialen, gebouwen en bruggen, in binnen- en buitenland.

Door de gezamenlijke inzet en creativiteit van de fotografen is de expositie ‘Constructie in Architectuur’ goed en snel gerealiseerd.


Bekijk de activiteiten van Dutch Architectural Photographers (DAPh) – architectuurfotografie – interieurfotografie – exterieurfotografie – productfotografie – time lapse films – presentaties – tentoonstellingen en exposities – conceptontwikkeling – kunstprojecten.

Leden van DAPh zijn Jacomien Boonstra, Imre Csány, Thea van den Heuvel, Jan Paul Mioulet, Hennie Raaymakers, Henk Schuurmans.


reageren is niet mogelijk.