Bijzondere architectuur gefotografeerd door DAPh op expositie in Boedapest

architectuurfotografie van DAPh

In de Pesti Vigadó in de Hongaarse hoofdstad Boedapest is van maart tot eind september een grote overzichtstentoonstelling van het werk van de bekende Hongaarse architect Imre Makovecz: ‘Verbinden van hemel en aarde’. Hij is een van de grootmeesters in organische architectuur. Zijn motto: ‘Het gebouw moet passen in de landschap en moet mensgericht zijn’.

Erelid van The Royal Institute of British Architects en The American Institute of Architects
Makovecz was niet geliefd bij het communistische regime en dat is de reden dat de meeste werken van hem buiten Boedapest te vinden zijn. De architect was ook zeer actief in buurlanden Roemenië (Transsylvanië) en Slovenië. Makovecz is erelid van de The Royal Institute of British Architects (RIBA) en The American Institute of Architects (AIA).

Architectuurfotografie van levenswerk architect Imre Makovecz
Van DAPh architectuurfotograaf Imre Csány die anderhalf jaar lang het levenswerk van deze bijzondere architect heeft vastgelegd, worden 13 foto’s getoond op deze expositie.

  • Bekijk de architectuurfoto’s van Imre Csány.
  • Lees meer over de geschiedenis van het mooie concertgebouw Pesti Vigadó.

alt=


Bekijk de activiteiten van Dutch Architectural Photographers (DAPh) – architectuurfotografie – interieurfotografie – exterieurfotografie – productfotografie – time lapse films – presentaties – tentoonstellingen en exposities – conceptontwikkeling – kunstprojecten. Leden van DAPh zijn Jacomien Boonstra, Imre Csány, Thea van den Heuvel, Jan Paul Mioulet, Hennie Raaymakers, Henk Schuurmans.


reageren is niet mogelijk.