Architectuurfotografie van DAPh – expositie beurs Gevel en MaterialXperience 2014

Van 22 tot en met 24 januari 2014 exposeren de architectuurfotografen van DAPh tijdens de vakbeurzen Gevel en MaterialXperience in Ahoy Rotterdam. De tentoonstelling laat het belang zien van de keuze van het materiaal bij het ontwerp van het gevelbeeld. De gevel van een gebouw is immers beeldbepalend voor de aanblik van het exterieur.

Actuele architectuurfotografie uit binnen- en buitenland

Er worden actuele foto’s getoond, gemaakt voor diverse opdrachtgevers in binnen- en buitenland. Om de invloed te laten zien van moderne materialen in de gevelbouw is er ook nieuw werk vervaardigd, specifiek toegesneden op de mogelijkheden van deze expositie. De complete centrale hal zal het decor vormen van de tentoonstelling. Hier is de aankomst en intake van alle bezoekers gesitueerd. De fotopanelen op de expo hebben een breedte van 4 en 8 meter. De hele expositie heeft een totale lengte van 60 meter en is gesitueerd op het centrale plein. Hieronder ziet u een paneel met opnamen van de Seed-Cathedral, gemaakt door DAPh/Henk Schuurmans, van een paviljoen op de tentoonstelling in Shanghai.

Architectuurfotografie Seed-Cathedral - United Kingdom Pavilion Shanghai - architect: Heatherwick Studio, fotografie: DAPh/Henk Schuurmans

Seed-Cathedral – United Kingdom Pavilion Shanghai – architect: Heatherwick Studio, fotografie: DAPh/Henk Schuurmans

Twee beurzen in een: Gevel en MaterialXperience 2014
De hal vormt ook de verbinding van de twee beurzen: Gevel en MaterialXperience 2014. Horizon Creative tekent voor het ontwerp van de expositie-ruimte.

DAPh nodigt u uit voor een gratis bezoek
Voor DAPh is het de grootste tentoonstelling ooit, waar we met recht trots op zijn. En vanzelfsprekend worden alle relaties uitgenodigd. Dit zal het ook een gelegenheid zijn om kennis te maken met nieuwe contacten.

  • Als u contact met ons opneemt, zorgen wij voor toezending van gratis toegangsbewijzen en ontmoeten wij elkaar op onze expositie op Gevel en MaterialXperience in Ahoy Rotterdam.

Seed-Cathedral: zaden uit de hele wereld verwerkt in de gevel
De Seed-Cathedral is een opzienbarend gebouw, waarvan de gevel bestaat uit 60.000 perspex staven. Op het oog is het een frivoliteit, die wel veel bezoekers trok. Er zit een creatieve bedoeling achter dit gevelontwerp. Elke staaf bevat zaden uit alle delen van de wereld, verzameld in het kader van UK’s Kew Royal Botanic Gardens’ Millennium Seed Bank Project. Na afloop van de wereldexpositie zijn alle zaden overal in China geplant.


Bekijk de activiteiten van Dutch Architectural Photographers (DAPh) – architectuurfotografie – interieurfotografie – exterieurfotografie – productfotografie – time lapse films – presentaties – tentoonstellingen en exposities – conceptontwikkeling – kunstprojecten.

Leden van DAPh zijn Jacomien Boonstra, Imre Csány, Thea van den Heuvel, Jan Paul Mioulet, Hennie Raaymakers, Henk Schuurmans.


reageren is niet mogelijk.