Architectuurfotografie van Puskás ‘Pancho’ Arena: Renaissance in de XXI-ste eeuw

DAPh architectuurfotografieOp 21 april opende het nieuwste voetbalstadion van Europa officieel zijn poorten nabij Boedapest. Architectuurfotograaf Imre Csány van DAPh had de eer om als eerste dit imposante, organisch vormgegeven stadion op beeld vast te leggen. Opdrachtgever was het architectencollectief Kos Karoly.

Architectonisch hoogstandje van organische architectuur

Het stadion van de Puskás Academie in Felcsut op 30 km van de Hongaarse hoofdstad draagt de naam van voetballegende en sterspeler van Real Madrid Ferenc Puskás: Puskás ‘Pancho’ Arena. Dit architectonisch heel bijzondere gebouw is van de hand van Imre Makovecz, de Hongaarse grootmeester van organische architectuur. De uitvoerende architect is zijn leerling Tamás Dobrosi.

Imposante ‘juwelendoos’
Renaissance in de XXI-ste eeuw. Daaraan denk je als je in deze imposante ‘juwelendoos’ rondloopt. De houten dakconstructie en het ultramodern beveiligingssysteem, camera’s, supporterspoorten: alles is in poëtische samenhang. Een lust voor het oog.

  • Bekijk de hele reportage architectuurfotografie van DAPh/Imre Csány

DAPh architectuurfotografie


Bekijk de activiteiten van Dutch Architectural Photographers (DAPh) – architectuurfotografie – interieurfotografie – exterieurfotografie – productfotografie – time lapse films – presentaties – tentoonstellingen en exposities – conceptontwikkeling – kunstprojecten. Leden van DAPh zijn Jacomien Boonstra, Imre Csány, Thea van den Heuvel, Jan Paul Mioulet, Hennie Raaymakers, Henk Schuurmans.


Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.