Groene Hagedis, bijzondere architectuurfotografie van nieuwbouw Rijksuniversiteit Groningen

Groene Hagedis - Rijksuniversiteit Groningen. Architectuurfotografie: DAPh/Jacomien Boonstra

Groene Hagedis – Rijksuniversiteit Groningen. Architectuurfotografie: DAPh/Jacomien Boonstra

Composiet gevel voor Groene hagedis. Op het Zernike terrein in Groningen verrijst uit het grasveld het negen verdiepingen tellende Faculteit Levenswetenschappen, een ontwerp van Rudy Uytenhaak. Het gebouw valt op door zijn bijzondere vorm: twee schuin uit de grond verrijzende gebouwdelen ondersteunen het bruggebouw, 15 meter boven het maaiveld. Speciaal voor dit gebouw zijn de groene licht doorlatende composietpanelen (3,6 m x 3,3 meter) ontwikkeld. De panelen hebben een bewust willekeurig zichtbare vezelstructuur.

Groene Hagedis, Faculteit van Levenswetenschappen
opdrachtgever: RUG Rijksuniversiteit Groningen
architect: Rudy Uytenhaak
architectuurfotografie: DAPh/Jacomien Boonstra

Gratis bezoek aan Gevel en MaterialXperience

Van 22 tot en met 24 januari 2014 exposeren de architectuurfotografen van DAPh in de centrale ontvangsthal tijdens de vakbeurzen Gevel en MaterialXperience in Ahoy Rotterdam. De tentoonstelling laat het belang zien van de keuze van het materiaal bij het ontwerp van het gevelbeeld. De gevel van een gebouw is immers beeldbepalend voor de aanblik van het exterieur.

Voor DAPh is de tentoonstelling tijdens de beurzen Gevel en MaterialXperience de grootste ooit, waar we met recht trots op zijn. En vanzelfsprekend worden alle relaties uitgenodigd. Dit zal het ook een gelegenheid zijn om kennis te maken met nieuwe contacten.

Ontmoet ons in Ahoy
Als u contact met ons opneemt, zorgen wij voor toezending van gratis toegangsbewijzen en ontmoeten wij elkaar op onze expositie tijdens Gevel en MaterialXperience in Ahoy Rotterdam.

U kunt zich ook rechtstreeks wenden tot de organisatie van de beide beurzen voor gratis toegangskaarten.


Bekijk de activiteiten van Dutch Architectural Photographers (DAPh) – architectuurfotografie – interieurfotografie – exterieurfotografie – productfotografie – time lapse films – presentaties – tentoonstellingen en exposities – conceptontwikkeling – kunstprojecten.

Leden van DAPh zijn Jacomien Boonstra, Imre Csány, Thea van den Heuvel, Jan Paul Mioulet, Hennie Raaymakers, Henk Schuurmans.


reageren is niet mogelijk.