Architectuurfotograaf Imre Csány over de Pauluskerk in Rotterdam

Pauluskerk Rotterdam. Architectuurfotografie: DAPh/Imre Csány

Pauluskerk Rotterdam. Architectuurfotografie: DAPh/Imre Csány

Architectuurfotograaf Imre Csány vertelt over de fraaie gevel van de Pauluskerk in Rotterdam

“De laatste tijd heb ik meer kerken gefotografeerd. Dat ligt niet aan mijn veranderende visie, meer aan mijn onbewuste. Ik kom in mijn werk als architectuurfotograaf regelmatig kerken tegen. Het is ook geen toeval dat ik nu weer een gebedshuis heb gekozen als voorbeeld van vernieuwende gevelarchitectuur. Dat hierin mijn innerlijke processen, mijn spiritueel groei en bewustwording een rol spelen, dat is zeker.”

Pauluskerk Rotterdam: warm materiaal, warm gevoel
“In dit gebouw spreekt me aan dat het geen traditioneel kerkgebouw is, maar vooral de spirituele lading van het woord dekt. In mijn lezing lijkt het op een baarmoeder, de wieg van alle levens. Die je omringt en beschermt en altijd een warm thuisgevoel geeft.
Dat gevoel komt ook terug in de materiaalkeuze van de gevel: warmgekleurd koper dat op een spannende manier is bewerkt. Van de traditionele kerksymbolen blijft alleen de kerkklok en een gestileerd rozetraam over.”

De kerk als ontmoetingsplek in de grote stad
“De Pauluskerk biedt ook opvang aan thuis- en daklozen. Het kerkgebouw is in de grote stad de ontmoetingsplek voor mensen die elkaar in liefde willen ontmoeten en dit met elkaar willen delen.”

Gratis bezoek aan Gevel en MaterialXperience

Van 22 tot en met 24 januari 2014 exposeren de architectuurfotografen van DAPh in de centrale ontvangsthal tijdens de vakbeurzen Gevel en MaterialXperience in Ahoy Rotterdam. De tentoonstelling laat het belang zien van de keuze van het materiaal bij het ontwerp van het gevelbeeld. De gevel van een gebouw is immers beeldbepalend voor de aanblik van het exterieur.

Voor DAPh is de tentoonstelling tijdens de beurzen Gevel en MaterialXperience de grootste ooit, waar we met recht trots op zijn. En vanzelfsprekend worden alle relaties uitgenodigd. Dit zal het ook een gelegenheid zijn om kennis te maken met nieuwe contacten.

Ontmoet ons in Ahoy
Als u contact met ons opneemt, zorgen wij voor toezending van gratis toegangsbewijzen en ontmoeten wij elkaar op onze expositie tijdens Gevel en MaterialXperience in Ahoy Rotterdam.

U kunt zich ook rechtstreeks wenden tot de organisatie van de beide beurzen voor gratis toegangskaarten.


Bekijk de activiteiten van Dutch Architectural Photographers (DAPh) – architectuurfotografie – interieurfotografie – exterieurfotografie – productfotografie – time lapse films – presentaties – tentoonstellingen en exposities – conceptontwikkeling – kunstprojecten.

Leden van DAPh zijn Jacomien Boonstra, Imre Csány, Thea van den Heuvel, Jan Paul Mioulet, Hennie Raaymakers, Henk Schuurmans.


reageren is niet mogelijk.