Architect Paul Breddels wint fotopaneel van architectuurfotografen DAPh

Architectuurfotograaf Henk Schuurmans van DAPh reikt het fotopaneel uit aan architect Paul Breddels

Architectuurfotograaf Henk Schuurmans van DAPh reikt het fotopaneel uit aan architect Paul Breddels

De succesvolle expositie van DAPh in Ahoy tijdens de beurs Gevel en MateriaXperience is afgerond door de uitreiking van het paneel The Seed Cathedral aan Paul Breddels van Breddels Architecten uit Heerhugowaard. Paul kwam in Rotterdam uit de tombola als een van de kiezers van de publieksprijs. Paul laat zich kennen als een begeesterd architect met diep ingewortelde drijfveren, bewondert de Amsterdamse school en wordt lyrisch als hij spreekt over Dudok en Berlage.

Architectuur met aandacht voor het verleden
Paul Breddels ziet de architectuur in de samenleving als een belangrijk bindend element en stelt zich voortdurend de vraag: wat kan ik bijdragen aan het welbevinden in een dorp, stad, het landschap, in de school. Het is voor hem een gemis om de, in tijd gevormde, structuren te verlaten, van het verleden is immers zo veel te leren, rekening houdend met de baksteentraditie, streekgebonden elementen, klimatologisch bepaalde voorwaarden. Er zijn praktische invullingen nodig, daarnaast is er aandacht om het vrije denken te behouden, een helicopterview in de stedenbouw, naast het goede gevoel op straatniveau.

Een architect met een gave
We zien in het bureau uitvoerend werk van verticale tuingevels, sociale woonvormen, scholenbouw en een prachtig uitgevoerde villa, met een waaiervormig dak, half ingebouwd in een terp. Zijn website past naadloos bij zijn credo, Paul is een architect, die door het inzetten van zijn gave, midden in de samenleving staat.

Seed-Cathedral: zaden uit de hele wereld verwerkt in de gevel
De Seed-Cathedral is een opzienbarend gebouw, waarvan de gevel bestaat uit 60.000 perspex staven. Op het oog is het een frivoliteit, die wel veel bezoekers trok. Er zit een creatieve bedoeling achter dit gevelontwerp. Elke staaf bevat zaden uit alle delen van de wereld, verzameld in het kader van UK’s Kew Royal Botanic Gardens’ Millennium Seed Bank Project. Na afloop van de wereldexpositie in Shanghai zijn alle zaden overal in China geplant.


Bekijk de activiteiten van Dutch Architectural Photographers (DAPh) – architectuurfotografie – interieurfotografie – exterieurfotografie – productfotografie – time lapse films – presentaties – tentoonstellingen en exposities – conceptontwikkeling – kunstprojecten.

Leden van DAPh zijn Jacomien Boonstra, Imre Csány, Thea van den Heuvel, Jan Paul Mioulet, Hennie Raaymakers, Henk Schuurmans.


reageren is niet mogelijk.